Stank

Hieronder staan de meest voorkomende oorzaken van stinkende geuren in uw woning:

Lekkage
Een van de meest voorkomende oorzaken een vieze geur, is een lekkage in de bijvoorbeeld de afvoer. Controleer alle plekken waar waterleidingen lopen, hier bestaat namelijk de kans op lekkages en dus stankoverlast. Deze plekken zijn onder andere: het toilet, vaatwasser, wasmachine, meterkast, kruipruimte en de cv-ketel.

Slechte ontluchting
Komt de stank vooral naar boven wanneer het flink heeft geregend buiten? Controleer dan de ontluchting van uw riool. Een rioollucht kan namelijk het gevolg zijn van problemen met de ontluchting van uw riool.

Verstopping
Loopt het water niet goed weg in uw vaatwasser? Hoort u de afvoerputjes borrelen en spoelt uw toilet slecht door? Is het lang geleden dat u uw sifon heeft schoongemaakt? Dan is er waarschijnlijk sprake van een verstopte leiding. Het beste hulpmiddel is dan soda. Ruikt u de vieze geur daarna nog steeds? Dan kan het zijn dat niet de leiding, maar het riool zelf verstopt zit. Vraag in dat geval even aan uw buren of zij ook last hebben van een rioollucht. Is het antwoord ja? Neem dan contact op met de gemeente. Als de buren nergens last van hebben, is de kans groot dat het probleem zich onder of rondom uw woning bevindt. Schakel dan een rioleringsbedrijf in. Klik hier voor meer informatie over het oplossen van verstoppingen.