Toilet

Het onderhouden van de toilet van valt onder de verantwoordelijkheid van de huurder. Wanneer de huurperiode begint wordt de toilet netjes aangeleverd en deze dient ook in deze staat terug opgeleverd te worden. 

Wat kunt u als huurder doen om ervoor te zorgen dat de toilet in goede staat wordt opgeleverd? Hieronder volgt een opsomming van dingen die ondernomen moeten worden wanneer nodig:

  • De toiletbril en de deksel: vervangen bij breuk of losrakende koppelingen, eenvoudig te bevestigen met twee bouten/ vleugelmoeren.
  • De manchet of sok: is het rubberen verbindingsstuk tussen de stortbak en de pot. Het kan voorkomen dat deze beschadigt raakt of vervormd, wanneer dit gebeurd kan er een lekkage ontstaan. Een nieuw rubber kost een paar euro en kan eenvoudig om de pijp heen geschoven worden.
  • Het toilet blijft door lopen: door de deksel van de stortbak af te nemen kunt u aan de binnenkant van de stortbak kijken. De plunjer die het stortgat afdekt is voorzien van een rubber ring. Demonteer de plunjer, reinig de ring of vervang hem zo nodig.

Wanneer u een verstopping heeft in uw toilet klik dan hier voor meer informatie over toiletverstoppingen.

Fonteintje
Regelmatig is er bij de toilet ook een klein kraantje, ook wel fonteintje genoemd, gemonteerd. Deze is om direct uw handen te wassen na het gebruik van de toilet. Het kan voorkomen dat deze fontein in de loop van de tijd kapot gaat of verstopt raakt. Dit kan bijvoorbeeld komen door klak of algehele ouderdom. Wanneer het fonteintje kapot is en er een nieuwe moet komen moet u contact opnemen met de verhuurder. Een verstopping in de afvoer kunt u eerst zelf op te lossen. Klik hier voor meer informatie over het oplossen van een verstopping in de afvoer. Daarnaast kunt u ook proberen zelf de kraan te ontkalken.