Boiler/Geiser resetten

U heeft een werkende verwarming maar er komt op dit moment geen warm water meer uit de kraan. Een oorzaak hiervan kan zijn is dat de boiler leeg is. Wanneer er veel warm water in een korte tijd gebruikt is kan het zijn dat deze tijdelijk leeg is. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat meerdere mensen achter elkaar gedoucht hebben of het vullen van een bad. 

Wanneer de boiler hierna opnieuw opstart is het ook goed om even te kijken naar de geiser. Het kan zijn dat hier iets mee aan de hand is. Wanneer dit het geval is, is het verstandig om contact op te nemen met een verwarmingsmonteur.

Nog steeds geen warm water uit de kraan?
Een laatste oorzaak zou kunnen zijn dat er teveel kalk aan de kraan zit. Dit kunt u testen door verschillende kranen in uw woning aan te zetten. Als er ergens anders wel warm water uit de kraan komt doet u er goed aan om de kraan te ontkalken. Dit kan worden gedaan door de kraan met speciale anti-kalk te reinigen.

Het ontkalken behoort tot het onderhoud wat gedaan dient te worden door de huurder. Wilt u meer informatie over het ontkalken van uw kraan? Klik dan hier.