Stroomstoring door de gehele woning

Een stroomstoring door uw gehele woning kan de volgende oorzaken hebben:

  • Er is een algemene stroomstoring bij u in de buurt. Deze moet door de netbeheerder worden opgelost. 
  • De hoofdzekering is kapot, ook hiervoor zal contact opgenomen moeten worden met de netbeheerder. De hoofdzekering bevindt zich in een verzegelde kast en mag enkel door de netbeheerder of gekwalificeerde elektricien opengemaakt worden.
  • De aardlekschakelaar is uitgeschakeld. Check de groepenkast en zet de aardlekschakelaar weer aan (druk zo nodig op de resetknop). Wanneer de stoppen direct weer omslaan betekend dit dat er een stroomlek is of dat deze overbelast zijn. Een manier om dit te testen is door alle apparaten los te koppelen van het stroomnet. Zet de aardlekschakelaar terug aan en koppel alle apparaten weer terug in het net.
    Zodra u een apparaat terug toevoegt en de aardlek weer uit valt weet u welk apparaat de oorzaak is. 

Het gebruik van veel stroomverbruikende apparaten op één groep kan zorgen voor het doorslaan van een stop. Over het algemeen is een elektragroep vaak afgesteld op een maximaal vermogen van 3000 watt. Als voorbeeld heeft een wasmachine of droger vaak al 2000-2500 watt nodig. Wanneer je op dezelfde groep een koffiezetapparaat ( 650 watt) tegelijkertijd aanzet zal de stop springen of de automaat dichtklappen. Dit is een beveiliging om brand te voorkomen.

Bekijk onderstaande video voor meer informatie.