Koelkast

Schoonmaken
Reinig met een zachte doek en gebruik bij het schoonmaken geen zeep of agressieve/bijtende schoonmaakmiddelen. Gebruik bijvoorbeeld afwasmiddel of een milde allesreiniger. Verwijder eens in de zoveel tijd met een borstel of een zachte doek stof uit het koelrooster aan de achterzijde van de koelkast, dit scheelt in het stroomgebruik!

Stappenplan om de koelkast schoon te maken:

  1. Haal alle plateaus, laden, bakjes en rekjes die je kunt verwijderen uit de koelkast. En maak ze heel goed schoon.
  2. Neem de binnenkant van de koelkast af. Vergeet niet om ook de deur, rekken, laden en het deurrubber te poetsen.
  3. Poets na met schoon water en maak alles droog met een schone theedoek.

Wanneer u uw koelkast heeft laten ontdooien is direct ook een goed moment om deze eens grondig schoon te maken. Meer informatie over het ontdooien van uw koelkast leest u hieronder.

Ontdooien
Er onstaat tijdens gebruik van de koelkast een ijslaag. Zorg ervoor dat deze ijslaag niet dikker wordt dan 5 milimeter. Een ijslaag in de koelkast vermindert de werking van de koelkast. Wanneer er iets in de koelkast vastgevroren zit kan dit tot grote ergernissen lijden. Zorg er daarom voor dat dit voorkomen wordt.

Stappenplan bij het ontdooien van de koelkast:

  1. Haal hem helemaal leeg. (heeft u een vriezer in de koelkast? Vergeet deze dan ook niet leeg te halen).
  2. Nu kan het ontdooien beginnen. Doe dit door de koelkast uit te zetten of de stekker uit het stopcontact te halen en de deur open te laten staan. Het ontdooien kan versneld worden door een bak met heet water in de koelkast te plaatsen. Gebruik geen elektrische appareten om het te versnellen. Om het gesmolten ijs op te vangen kunt u handdoeken gebruiken.
  3. Maak daarna de vakken schoon. Doe dit op bovenstaande manier.
  4. Leg de producten die in de koelkast horen hier pas in wanneer deze op de juiste temperatuur is.