Houtwerk

Plafonds en wanden
De huurder is verantwoordelijk voor het dagelijks onderhoud van de wanden en plafonds in de woning. U mag de plafonds en wanden schilderen en behangen. Bedenk wel dat wanneer er een nieuwe huurder in de woning gaat, u de woning in de oude staat weer moet opleveren. Dat betekend dat de plafonds en wanden weer een neutrale/witte kleur moeten hebben. Bij beschadiging aan gipsplaten of stucwerk, door bijvoorbeeld spijker- of schroef gaten, dient dit ook door de huurder gerepareerd te worden.

Kozijnen
De huurder is verantwoordelijk voor het onderhouden van de binnenkant van alle kozijnen. Dit zijn de deur- en raamkozijnen. De buitenkant is de verantwoordelijkheid van de eigenaar. Onder het onderhouden vallen: scharnieren oliën, schilderen/lakken van de kozijnen en bij schade deze herstellen.

Plinten
De huurder is verantwoordelijk voor het onderhouden, repareren en vervangen van de plinten.

Deuren
De huurder is verantwoordelijk voor het onderhouden van de deuren in en aan het gehuurde. Hieronder valt het hang- en sluitwerk, de deurklink en het schilderwerk. Wanneer u veranderingen heeft aangebracht, dient u het uiteindelijk in originele staat op te leveren.