Wasdroger

Om te zorgen voor de beste werking van uw wasdroger kunt u de volgende dingen doen. Het is belangrijk om regelmatig uw wasdroger schoon te maken. Wanneer u dit niet doet bestaat de kans dat deze hierdoor sneller slijt en dus kapot gaat. Zorg ervoor dat u onderstaande punten regelmatig doet om de beste werking te kunnen garanderen.

Pluizenfilter schoonmaken
In de droger bevindt zich een pluizenfilter. Voordat u een nieuwe was draait is het verstandig om deze filter schoon te maken. Wanneer u dit niet regelmatig doet kan de filter verstop raken. Hierdoor zal de droger minder goed werken wat op haar beurt resulteert in meer verbruik en niet volledig droge was.

 

Condensor en condensbak

De condensor dient ook regelmatig schoongemaakt te worden. Sommige wasdrogers geven dit aan. Mocht uw wasdroger dit niet aangeven doe het dan na elke 20 beurten. Wanneer de droger niet op een waterafvoer is aangesloten moet u na iedere droogbeurt de condensbak legen. In deze bak wordt namelijk het vocht opgeslagen dat uit de lucht wordt gefilterd.

Luchtafvoerslang
Afvoer wasdrogers zijn hebben een afvoerslang naar die de lucht naar buiten verplaatst. In deze slang kan zich stof ophopen. Controleer daarom regelmatig de luchtafvoerslang, wanneer zich hier veel stof ophoopt kan dit resulteren in een mindere werking van het apparaat. Controleer daarnaast ook de lucht opening van de droger. Als er hier veel stof in zit resulteert dit in een langer droogproces. Een ander resultaat hiervan kan zijn is dat uw droger wel warm wordt maar de was niet.

Let op de hoeveelheid was in de droger
Het wasgoed wordt het beste droog als de warme lucht goed bij het wasgoed kan komen. Door uw wasdroger te vol te stoppen is er weinig luchtverplaatsing waardoor het langer duurt voor dat het wasgoed volledig droog kan worden. Zorg ervoor dat de trommel van de wasdroger niet voller is dan 60% houdt genoeg ruimte over boven het wasgoed. Dit geeft een beter droogresultaat en kost ook minder energie.