Bad/ Douche

Onderhoud aan het bad

Het is belangrijk om wanneer u een bad in uw woning heeft deze goed schoon te maken. Zo is het belangrijk om deze wekelijks schoon te maken en eens in de zoveel tijd te ontkalken. Vaak komt er kalk te zitten op de kranen en de stop. Ook is het voor uw gezondheid belangrijk om te zorgen dat er geen schimmel ontstaat. Een veel voorkomende plek waar schimmel voorkomt is bijvoorbeeld op de kitrand van het bad maar dit kan ook op andere plekken die niet goed schoongehouden ontstaan.

Heeft u een verstopping in uw bad of douche? Klik dan hier voor meer informatie over verstoppingen. 

Onderhoud aan de douche

De huurder is verantwoordelijk voor het onderhouden en vernieuwen van de eigen douchegarnituur denk hierbij aan: douchekraan, doucheslang, douchestang, handdouche, opsteekhaak en koppelstuk, kraanleertjes en dergelijke.

Ontkalken
Het ontkalken van uw badkamer en badkamervoorzieningen is van groot belang om ervoor te zorgen dat deze lang mee gaan. Daarbij is het voor u als huurder uiteraard fijn in een schone badkamer te zijn. Ook moet deze bij oplevering volledig schoon en netjes zijn. In de supermarkt, drogist en bouwmarkt zijn genoeg middelen om uw badkamer mee schoon te houden/ mee te ontkalken.

Douchekop
Wanneer de douchekop niet volledig meer doorloopt tijdens het douchen is het aannemelijk dat deze verstopt zit met kalk. Gebruik speciale antikalk middelen om dit probleem aan te pakken. Een andere rede kan zijn dat er niet genoeg druk is. Gemiddeld moet de druk tussen de 3 en 4 bar zijn. Neem hiervoor contact op met uw waterleidingbedrijf. Wanneer de straal van het warme water niet voldoende groot is kan de CV ketel in storing gaan omdat hij de warmte niet kwijt kan.

Hoe kunt u de douchekop onderhouden?
Draai met de hand de douchekop los, leg de douchekop in een ontkalkmiddel, schoonmaakazijn of WC-eend. Wanneer het erg verkalkt is, is het soms nodig om de kop minimaal 12 uur in het middel te laten liggen, kalk is niet 1,2,3 opgelost. Spoel het geheel met warm water schoon en monteer de douchekop weer op de slang. Mocht de douchekop doorgesleten zijn, dan het is voor rekening van de huurder deze te vervangen. Let op dat je een nieuwe douchekop koopt die aansluit bij het bestaande ophangsysteem. Wanneer de doucheslang lekt controleer dan of de aansluitingen zijn voorzien van afdichtingringen en deze niet stuk zijn. Indien de slang zelf kapot is haal dan dezelfde slang met precies dezelfde aansluitingen bij de doe het zelf winkel en vervang het geheel.