Binnenmuren

De plafonds of wanden in de gehuurde woonruimte, die niet behangen zijn, mogen in eerste instantie ook niet door de huurder behangen worden.

Het schilderen, behangen of aanbrengen van andere wanddecoratie is de verantwoording en voor rekening van de huurder. Voor het aanbrengen hoeft de huurder geen toestemming te vragen, tenzij de woning als is ingericht en gestoffeerd door de verhuurder.

Als de huurder andere (wand)decoratie wilt, dient het uiteindelijk in oude staat weer opgeleverd te worden. Wanneer dit niet mogelijk is, dient de vertrekkende huurder de muren in een neutrale kleur glad af te werken. Dit wordt doorgeschoven naar de nieuwe huurder wanneer die besluit om de wanddecoratie van de vorige huurder te behouden.

Eventuele beschadiging aan de wanden of plafonds dient gerepareerd te worden door de huurder of door een door de huurder ingehuurde aannemer of schilder. Onder schade vallen gaten waar schroeven in hebben gezeten of lampen hebben gehangen.

Het beoordelen van de kwaliteit van de wandafwerking wordt door de beheerder gedaan. In het geval dat de wandafwerking niet voldoet aan de normale kwaliteitseisen zal het door de beheerder vervangen worden op kosten van de vertrekkende huurder.