Belinstallatie

Uw deurbel of intercom werkt niet meer naar behoren. Mogelijke oorzaken kunnen zijn:

  • De bel versterker heeft geen stroom. Vaak zijn deze installaties aangesloten op een stopcontact in de meterkast. Kijk of de stekker in het stopcontact zit, of dat er een stop is doorgeslagen. Sommige draadloze voordeurbellen zitten in de woning in een stopcontact of werken op batterijen.
  • Als alleen de bel het niet doet kan de oorzaak een lege batterij(en) zijn. De batterij zit vaak in het kastje belinstallatie op 220 volt van de bel . Bij draadloze bellen zit er een batterij in de beldrukker. Als de bel die zich in de woning bevindt niet in het stopcontact zit, zitten hier ook batterijen in.
  • De bel doet het niet of hapert: Bij eenvoudige beldrukkers kan er dan sprake zijn van corrosie op de beldrukker. Schroef de drukker open en maak de koperen contactpunten schoon met bijvoorbeeld een stukje schuurpapier.
  • De intercominstallatie heeft geen stroom. Vaak zijn deze installaties aangesloten op een stopcontact in de meterkast. Kijk of de stekker in het stopcontact zit, of dat er een stop is doorgeslagen. Sommige draadloze voordeurbellen zitten in de woning in een stopcontact of werken op batterijen.